Истински подвиг сътвориха футболистите на шампиона на ямболска област-Спортист -Роза след като  спечелиха квота за В групата.Тази вечер те биха след дузпи-с 5:3 състава на Хасково 2  и взехо квота  за горния футболен ешелон.Хасковци са били яко подпрени от съдията ,който още в първата минута на мача вдига червен картон на състезател от Роза.След много перипетии и мъжка игра от страна на розенци в редовното време мачът завършва 1:1.Следва изпълнение на дузпи ,при което розенци са по-точни и печелят заветната победа,даваща им право  да участват в първенството на В групата.Успехът на Роза  е много сериозно постижение за футбола в региона и заслужава само аплаузи от страна на спортната общественост!

От щаба на хасковци  са се заканили да подават контестация ,ама едва ли ще им мине номера-те загубиха в първия кръг на баражите от Верея,но след контестация им бе присъдена служебна победа.Сега срещу Роза е много съмнително да им се отвори пак парашута….

 

 

12 коментара

  1. розата казва:

    Малката ми забележка само е,че отбора на „Спортист“ е съставен от футболисти играли по „Б“,’В“ група,а някой от тях дори в „А“. Местните момчета са 2 или 3 и допълват отбора,но ядрото е съставено от футболисти от Сливен,Ямбол и Бургас. а бе я кажи в Челси колко от играчите са от Лондон а са Челси -Лондон

    • Lulqka казва:

      Ami tova e tajnoto,che momchetata igraha i specheliha vsichko za vasheto selo,a mestnite ne oceniha ni6to…taka che nikoi ne e protiv imeto na otbora i seloto kato cqlo,a che ne poluchiha podkrepa ot strana na mestnite lideri…tova e tajnoto

  2. Bad_boy_1915 казва:

    Ajde ot noviq sezon moshtna agitka da napravim , s fakli znamena pesni. Vreme e da jivnem malko.

  3. Ultras Yambol казва:

    I SAMO TUDJA YAMBOL ALE ALE
    I SAMO TUDJA YAMBOL ALE ALE
    I SAMO TUDJA YAMBOL ALE ALE
    TUDJA YAMBOL OBICHAME TE !!!

  4. Plamen казва:

    ima sluh , 4e Tundja i Roza shte se obedinqvat , no tova shte stane qsno skoro.zasega nishto oshte ne e resheno. KOnstetqciqta na Haskovo otpadna !

  5. Ultra Yambol казва:

    Всички суперлативи и поздравления са за спонсорите от Ямбол Галин Илиев и Желю Петков, които събраха един стойностен отбор в едно село незаслужаващо нищо,футболистите постигнали успеха нямат нищо общо с това село,а са школувани футболисти играли футбол на по-високо ниво! Местните лидери от Роза( някакъв управителен съвет), освен че не помагаха на отбора,доста сериозно пречиха, но напук на тях отбора показа,че може да играе футбол и изпълни целите си. Пожелавам на тези мъжки момчета,които ни донесоха толкова радост последните няколко месеца много успехи,да са здрави и без контузии, на г-н Петков много благодарности,а на всички завистници,които дърпаха отбора надолу,да сменят селския си манталитет и когато не могат да помогнат поне да не пречат!!!…

  6. Sportist казва:

    Prez celiqt sezon bqhme nai dobriqt otbor v oblasta,igrahme mn stoinostni kontroli s neftohimik,trqvna,qmbol v koito pokazahme dobar fytbol i bqhme yvereni v yspeha na barajite kolkoto i na dr da ne im se iskashe yspqhme! celta e izpalnena! Tova shte ostane na roza tozi baraj ot tyk nasetne otbora shte si mimikrira pak vav a okrajna grypa,zashtoto pri4inata otbora da ne igrae vav v grupa e kmeta-smehotvorna rabota vazmojna samo v balgaria,podrobnostite se doseshtate vseki e al4en za pari :D pozdravqvam mom4etata za tryda i prezidentite na vlojenite ysiliq kak ot nishto stana neshto!!!!! no za kapak jalko 4e vs v kraina smetka e razbito!

  7. Анонимен казва:

    Футболът все още е жив!

    Ново мнениеот Labros на 19 Юни 2011 09:01
    Дълго се чудех как да озаглавя следващите редове, които ще изпиша. Дано да съм уцелил подходящото заглавие.

    Футболът е жив, па макар и на село. В това се убедих през вчерашния ден. Бях свободен и реших да посетя стадиона до нас („Тодор Диев“, гр. Пловдив, кв. „Кичук Париж“), на който предстоеше да се изиграе финалнатата среща от баражите за ЮИ „В“ група между отборите на „Хасково-2″ и „Спортист“ (с. Роза, Ямболска околия).
    И така, мачът започна. Хасковци подходиха твърде високомерно към срещата- явно бяха подценили съперника. Футболистите на „Спортист“ пък се наредиха за снимка- толкова бяха щастливи от факта, че ще играят финал, пък бил и той за „В“ група!!! Признавам си- за първи (и за последен) път наблюдавах двата отбора. Беше ми интересно как ще влязат в мача отборите- все пак финал е. Първите два удара към една от двете врати бяха за „розите“. ХАсковци след това изнесоха играта в центъра и в 12 мин. след едно твърде грубо влизане в краката- бум! червен картон (директен) за футболиста от „Спортист“ с №8 (нямах съставите пред себе си и до края на мача така и не разбрах имената на футболистите). Хасковци бяха подкрепяни от ок. 120 души. И всички те вече предвкусваха лесната победа (накрая ще стане въпрос по нашироко за феновете им). Но не би. Хората в „червено-черно“ (екипа на „Спортист“) не се затвориха и не изпаднаха в паника. Двата отбора се вкопаха в здрава битка (футболна) в централната част на терена. Според възможностите си се опитваха да играят бърз и комбинативен футбол. На два пъти „розите“ изпуснаха изгодни положения за гол, също толкова имаха и хасковци. Съдията Ахмед Ахмед нямаше много работа- като махнем картона, мача беше коректен. В 30-та мин. даде 1 мин. на футболистите да се охладят с вода. До края на полувремето имаше само една опасност- футболист на „Хасково 2″ навлезе в наказателното поле и шутира над вратата.
    Второто полувреме започна и в 46-та мин. … гол за „Спортист“! Противно на всякаква логика (бяха с 10 човека, но през целия мач изобщо не пролича). Честно казано помислих си, че ще се върнат отзад да пазят резултата и ще отнесат 2-3 гола. Но и тук не би. Хората си продължиха своята игра- къси пасове в центъра, последващи от опити за извеждащи такива по крилата. Противникът им пък не тръгна в масирани атаки, нито увеличи оборотите- толкова бяха сигурни в победата си! Надменното им поведение продължи с пълна сила. И все пак- при едно центриране в 58-та мин. последва неразбирателство между вратар и защитник. Играчът от „Хасков 2″ с №20 реализира изравнителен гол с глава. Феновете им подивяха- имаше една групичка от ок. 20 момчетии, които се опитаха да нахлуят на терена и строшиха оградата. И пак вместо да натиснат противника, хасковлии продължиха летаргичната си игра. Пробваха няколко далечни удара, няколко добри комбинации им се получиха. „Розите“ и те така продължиха да играят и да дебнат на контри. В 80-та мин. те изпуснаха отличен шанс за гол, но футболистът им с №10 пропусна. Последва отговор от страна на хасковлии, които чак сега разбраха, че няма да могат да спечелят лесно. Заредиха се центрирания и корнери и в 89-та мин. пропиляха уникален шанс за гол- параболичен удар с глава от наказателното поле, но вратаря на „Спортист“ се разтегна и изби в корнер. И това беше всичко. Дойде ред на дузпите. И тук простотията на тия двайсетина фена взе връх. Дойдоха към централната трибуна, където се бяха настанили ок. петнайсетина фена на „Спортист“- повечето жени и момичета и семействата на футболистите, които (футболистите) се оказа, че повечето са родом от селото. Те през целия мач съпреживяваха с футболистите емоциите на терена. Гамените ги обиждаха през това време- селяни, умрете миризливи селяни и от рода обидни думи. Та, половината от тия хубостници тръгнаха към хората и те се уплашиха. А мачът беше охраняван от… 2 сотаджии, които даже и не разбраха какво става. Но явно крачейки към хората, в пиянското им съзнание (почти всички бяха пияни, някои продължаваха с пиенето на водка и на стадиона- бутилките се виждаха ясно) им е дошъл акъла. Спряха се и започнаха да псуват гаменски. Поне нямаше да последва саморазправа. Насочиха бабаитлъка си към играчите на „Спортист“- псувни, закани, плюнки. Момчетата обаче не ги провокираха с нищо- все едно не псуваха и обиждаха тях.
    Рулетката на дузпите започна. Правото първи да изпълнят дузпа получиха „розите“. Вкараха. Хасковци и те вкараха. После „розите“ вкараха, но хасковци изпуснаха- шут в страни. Третата дузпа вратарят на „Хасково 2″ я улови. После съотборникът му реализира и изравни резулатата. Четвъртата дузпа „розите“ реализираха. Хасковския футболист изпусна- пак шет в старни. И петата дузпа… вкарана и това е! Мечтата на тия хора се сбъдна- отборът им ще играе във „В“ група! Радост неописуема настана по терена! Радост и то чистосърдечна и неподправена! Шампионски влак по терена, после се правиха, че карат кану, хвръляха треньора си във въздуха, фанелки, гащи се разхвърчаха по тревата… радваха се така, все едно са станали носители на Лига Европа! И тук именно проумях и разбрах, че бях попаднал на един от тия редки моменти, в които се показва, че духът на играта е още жив! Че той, въпреки Сеп Блатеровците, Мишел Платинитата, Боби Перуките и от рода знайни и незнайни сребролюбци- все още от време на време се показва, все още не е изчезнал! Пък какво като е на село, мама му стара! Футболът е за хората, не за фирмите!
    И само тия гамени не го разбраха… в безсилието си започнаха да хвърлят бутилки по радващите се спортисти! Техни футболсти се опитаха да ги вразумят- напразно. Но хората на терена, радващи се на историческия в тяхното съзнание и мироглед успех, продължиха с радостта си- капка внимание на обърнаха на хулиганите! И веднага направих съпостава с песента им „Умрете селяни- Хасково ще победи!“… май тогава се разбра кои бяха селяните и кои бяха гражданите…

    • Plamen казва:

      Pozdravi , za 4oveka koito e pisal tazi statiq . Absolutno prav e !

    • Анонимен казва:

      Поздрвления за уникалния коментар! Малката ми забележка само е,че отбора на „Спортист“ е съставен от футболисти играли по „Б“,’В“ група,а някой от тях дори в „А“. Местните момчета са 2 или 3 и допълват отбора,но ядрото е съставено от футболисти от Сливен,Ямбол и Бургас. Президентите им са хора с възможности и си позволяват лукса да плащат добре на момчетата и да изпълняват условията им. Радостта след победата е логична,защото донесоха щастие именно на президентите си Илиев и Петков.

  8. Plamen казва:

    незнам на колко бири е бил редактора на статията , но факт е ,че Роза бяха по-добри. Искам да кажа ,че идиотите (без извинение) от Хасково ни псуваха и ругаха постоянно през целия мач! МИсля ,че всичко и се върна!

Остави коментар