Мезотерапията е незаменима процедура в стремежа към мека и красива кожа! Мезотерапията може да се използва за разрешаване на широк кръг от кожни несъвършенства, затова най- удобно би било да я разделим като мезотерапия за лице и такава за тяло. Днес ще научим малко повече относно мезотерапията за лице.
Съществуват иглена, микроиглена и безогледна мезотерапия. По принцип мезотерапията като цяло е процедура за влагане на коктейл от витамини и съставки в кожата, спрямо индивидуалните нужди на клиента. Както разбрахме има три начина за извършване на процедурата. Ние днес ще се запознаем малко повече с третия. При него избраният коктейл се влага в кожата посредством електро и фотостимулация на кожата. Напълно безболезнено и без заздравителен период. А видими резултати понякога има още след първата процедура! Колажът е от снимки преди и след две процедури мезотерапия на моя клиентка, извършени в рамките на две седмици! Времетраенето на една процедура е един час.
Както виждаме мезотерапията успешно третира  общите признаци на стареене ( намалена еластичност на кожата, поява на бръчици). Влагането на коктейли с витамини и хиалуронова киселина подмладява клетките, което ги прави по-активни и по този начин стимулира производството на колаген и еластин.


Това обаче не е всичко мезотерапията също така се бори с  пигментации, акне и мазна кожа, белези, тъмни кръгове, торбички под очите, суха и дехидратирана кожа.И сега най-важният въпрос кога идват резултатите?Резултатите варират в зависимост от типа кожа на клиента, възрастта, областта и проблема, с който се борим. Обикновено са нужни поне 4 процедури за видим и удовлетворяващ резултат. В някои случаи видими резултати могат да бъдат забелязани веднага след първата процедура. За продължителни резултати е нужно да се направи цикъл от 6-12 процедури, като се прави по една седмично, а след това веднъж в месеца да се прави поддръжка. Резултатите са трайни особено, когато са съчетани с домашна грижа за кожата и здравословен начин на живот!
Даниела Ничева – козметик и гримьор в салон за красота „ВИП“ – гр. Ямбол

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар