Формацията юноши старша възраст на   “Тунджа“-Ямбол записа пореден голям  успех в историята на ямболския баскетбол.Възпитаниците на Стойо Чолаков продължават да доказват ,че са изключително талантлива генерация,която при това има  шампионски характерВ провелите се държавни финали във Варна ямболските момчета  показаха класа ,показаха характери мотивация да дадат всичко на терена ,за да защитят подобаващо авторитета на ямболската школа.В предварителната група  Тунджа записа загуба от Буба баскетбол и победи над Рилски спортист/Самоков, Шампион2006София и Берое от Стара. Загора . В полуфинала Тунджа буквално изригна и помете домакините от черно море Тича.Във  финала срещу Академик от София   отборът на Стойо Чолаков успя да контролира  мача в п-голямата му част и да удържи победа с 67:62.Триумф!!! Браво момчета! За отбелязване е ,че за MVP на шампионата бе избран Николай Нинов, който записа средно по 10.7 точки, 5 борби и 3.8 асистенции.

И още:

Това е 17-ЯТ ОТБОР НА ЯМБОЛ ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО БАСКЕТБОЛ!
Това е ЧЕТВЪРТА шампионска титла при юношите в иторията на ямболския баскетбол – 1956, 1976, 2001, 2020!
Това е ЧЕТВЪРТИЯ  медал за ТОВА баскетболно поколение – надминават поколението от залата на славата Глушков-Ковачев-Станков!
Това е  и ТРЕТИЯ спечелен финал от младият треньор Стойо Чолаков – така той изравнява постижението на големите в работа с подрастващи Симеон Варчев и Здравко Янчев!

И най-важното -за отбелязване е ,чеголяма част  от състава са  за първа година във възрастовата група на юношите старша възраст,съответно отборът се запазва в почти пълния си вид  и за следващите шампионати ,а това обещава нови отличия.

Сега обаче е време за празнуване! Ямбол се гордее със своите момчета,които продължават да п окоряват баскетболните върхове! Адмирации  за целия тим и  за треньора! БРАВО МОМЧЕТА!

 

Николай Нинов е MVP на шампионата

Николай Нинов е MVP на шампионата

Tags

 

3 коментара

 1. ТУНДЖАНЕЦ казва:

  Браво на момчетата и Стойчо Чолаков!!! ЯМБОЛ се гордее с вас.

 2. Атанас казва:

  Браво на момчетата и трньора!!!

 3. Ямболлия казва:

  ЧЕСТИТО !
  БРАВО !

Остави коментар