Нова методика на провеждане на първенството се въвежда за отборите от Ямболския регион.Заради  нежеланието на отбори да играят в А областната мъжка футболна група се преминава към териториално разделение на отборите и така на пракитка ще има първенства в  Западна и Източна групи.Там се играе на разменено гостуване всеки срещу всеки ,а след това първите два отбора от всяка група играят накръст срещу първите два от другата.Загубилите  играят за трето-четвърто място ,а победителите ще излъчат шампиона на областта. Общо 22отбора-по 11 във всяка група ще спорят помежду си за призово класиране.Първенствата  в Източната и Западната групи в ямболско започват на 14-ти септември.

 

Tags

 

18 коментара

 1. Анонимен казва:

  Отбора на Иричеково защо не влезе в А група нали станаха първи ?

 2. aнонимен казва:

  ейй този лужецки не го ли смениха вече?няма ли по млади и кадърни кадри?да си отива в стралджа да даскалува.

 3. aнонимен казва:

  Альоша е една голяма путка.нищо не разбира от футбол.в Стралджа си го знаем.

 4. Анонимен казва:

  ще има отбори от а група , които не са съгласни и едва ли ще участват,знам за отбори които обмислят да играят в други областни групи , Альоша е пълен смешник

 5. Анонимен казва:

  Ние от север и юг сме обидени искаме разделение на всички четери посоки ! Искаме 4 групи! Може да въведете и възрастова граница и т.н. Дай да видим какво още можете….

 6. Анонимен казва:

  Едно време е било друго , имало е Текезесета , имало е банкети , имало е пари.Сега по тези села който се обезлюдяват и няма млади момчета единственните който помагат са земеделците, няма животновъди , затриха всичко.Вместо да гледат да стимулират отборите да играят и да ги има те гледат как да ги задушават.Ами много скоро като спрат субсидиийте и тези земеделци като спрат да дават пари , знаете ли колко отбора ще останат.Толкова много разходи има за да се поддържа един отбор.Тези момчета не залсужават ли нови екипи ,топки , бутонки или след мача да седнат да хапнат и да пият по нещо.Искат на цяло да затрият селата ей. Една радост да има и това да го няма.Оставиха хората без прехрана , като им затриха животните сега искат и всякаква дейност била тя спорт или какво и да е да го няма.Преди стадините се пълнеха със зрители на мачовете , всяко село имаше детски отбор , а сега Г-н Лужецки запалете колата и минете един делничен ден през стадионите по селата вечер да видите колко деца играят там.

 7. Мъкътъ казва:

  Боли на нас к.ра че няма ли отбори за А група да се да ги закриват някой питал ли е другите отбори дали са съгласни с това решение чувам доста отбори ще ли да се отказват заради този регламент.

 8. Анонимен казва:

  Ако бяха равсностойни тези 22 отбора , ок няма лошо разделяйте ги териториално и т.н. , но много добре знаете ,че има голяма разлика между А и Б група.В А група отборите са силни , някой отбори плащат на играчите , а в Б група едвам някой отбори се събират по 11 човека.Ми то по-добре А група да са 8 отбора ама да са равностойни и всеки мач да е интересен , така ще бъде и в Б група.А сега един по-слаб отбор от Б група като гостува да кажем на някой от А и като падне с над 10 гола разлика и познайте дали ще ходят на тези силните отбори.Ясно е,че тази простотия сте я измислили с някава комерсиална цел ама нали за това сте там , да помагате и да вземате решения който ще са в полза на отборите , а не да ги закопавате като вдигате таксите и правите тази глупост да смесвате отборите от двете групи.Имате време оправете го това недоразумение!

  • Доктора казва:

   Съгласен съм с теб и според мен първеството няма да завърши още от самото начало ще почнат да се разпускат отборите. И ще трябва да се прекрати шампионата

   • Анонимен казва:

    Не те няма да го прекратят , но ще има доста служебни резултати това няма да е добре нито за тия от бфс , защото няма да си вземат таксите , нито ще е ок за тия отбори който искат да играят.И най-интересното на техническата конференция тия ръководители на отборите на Б група какво имаха в устите ,че да не се опълчат на тази нелепица.И сега като започен първенството ще започнат да хленчат , сега са им замазали очите.Във всяко едно звено сме така в България само некадърници управляват , дали в спорт или в нещо друго,то за това и сме на това ниво .Като погледнеш най-ниското ниво , аматьорския футбол не могат едно нормално решение да вземат , да намерят баланса и компромиса , то е ясно ,че за съдиите и делегатите този варианнт е по изгоден .Примерно мач Елхово – Хаджидимитрово , резултата ще е двуцифрен , мача спокоен за съдиите без напрежение прибират си таксичките и айде.

    • Бфс казва:

     Не така ще е по добре след първия втория кръг като се пръснат половината отбори и нито западна нито източна група ще има и всичко ще се оправи още догодина ще се оправят нещата споко. Ама те ще изкарват и такси и всичко.

 9. aнонимен казва:

  альоша за никъв хуй не ставаш.тъпа стралджанска овча чутура си.

 10. aнонимен казва:

  Лужецки им угажда на всички отбори и прави безброй компромиси и безобразия само и само като дойде конгреса на бфс да гласуват за перуката и какадуто от Сливен.Пълен некадърник е,а смочувствие до небето.Жалкото е че,, калинки“ има във всяка сфера на живота в България

 11. Анонимен казва:

  Некъдърници управляват навсякъде в България!
  А група- Елхово , Болярово , Инзово , Симеоново , Бояджик , Каменец , Межда , Кукорево , Иричеково , Воденичане,Стралджа.
  Б група – Бояново , Чарган , Тенево , Победа , Роза , Зимница , Хаджидимитрово , Кабиле. Войника , Безмер,Меден Кладенец.
  Ети ти ги ве , който и да си ти некъдърник измислил тази простотия Изток – Запад. Виж колко равнстойно изглеждат така групите.Нямало кандидати за А група кви са тия тъпотии , как да няма та те Воденичане , Иричеково , Войника , Бояново и Бояджик искаха да влизат в А група и като изпаднат Роза и Зимница.Ми то всяка година едни се напъват да станат първи в Б група и после отказват да влязат ами налагате глоби при отказ и толкова има си наредби, дай сега заради 1-2 отбора да страдат 10. Мислете за малките отбори , който едвам изнемогват финасово и кадрово , те другите ще се правят.Накрая да не станем като Сливен една група с 8 отбора.

  • Анонименнн казва:

   Много си прав тука иначе в тяхния вариант ще се развали първенството много отбори ще се откажат чувам незнам но няма да завърши дори и есиния сезон 1000%

Остави коментар