Приятели на спорта,споделям с вас публикация, изпратена до редакцията на вестник Делник!

Валентин Ревански в отговор на изказване на общинския съветник Брънков, публикувано в“Делник”:

По отношение на изказването на общинския съветник и настоящ президент на БК “Тунджа” Я. Брънков публикувано във вестник “Делник”, че поема клуба със задължения към НАП от 65 000 лв.  и за това финансово състояние се опитва да отправи упреци лично към мен:

Уточнявам, че нямам желание да влизам в излишен дебат с общински съветник, но съм принуден да отговоря.

Г-н Брънков, защо преди да кажете горепосоченото, не се информирахте за някои важни факти по този въпрос от г-н Иван Чолаков, г-н Христо Добрев или от оперативните лица, отговарящи за финансите през този период, когато фактически съм бил президент на клуба?

На първо място –  участвал ли съм последните три години в управлението на клуба, или само съм помагал финансово, както обявих още в края на 2014 година.

На второ  – с какви задължения аз съм поел клуба през 2010 г.

На трето място – каква е сумата, която съм дал за тези седем години за баскетбола на град Ямбол.

Със сигурност е с обща стойност над 600 000 лв. Ако имате смелост, може да заповядате на среща с мен и останалите членове на клуба и да се направи пълна сметка, убеден съм, ще се види, че средствата с който съм помагал на БК “Тунджа” определено са повече.

И не на последно място, г-н общински съветник, ако г-н Иван Чолаков, някой от управителния съвет, капитанът на отбора, някой от състезателите или някой от групата на феновете на отбора излезе и повтори същите тези думи, които Вие изрекохте и ги докаже – готов съм лично да прехвърля всички мои дейности с активите им на Вас.

А Вие, ще направите ли същото, ако упреците Ви не се потвърдят от тях? ТЕ са били свидетели и знаят най-добре какво съм направил, както аз, така и членовете на управителния съвет и всички които са помагали през годините на клуба, за да успее ДВА ПЪТИ подред представителният отбор на Ямбол да извоюва призови места.

След като разберете отговорите на тези въпроси, изкажете мнение относно това, кой носи отговорност за това Ваше твърдение.

Когато лично Вие, г-н Брънков, направите дарение 1% лични средства от дарената от мен сума към БК „Тунджа” - тогава ще ви поздравя.

Всъщност, ще получавате ли заплата от БК “Тунджа”, г-н общински съветник, ако е така, може би ще е прецедент в ямболския баскетбол, или Вашият шеф Ви е измислил И някаква друга длъжност в БК “Тунджа”, за да оправдае заплатата Ви?

Пожелавам Ви успех и Ви съветвам, преди да изказвате каквито и да било твърдения е добре да проверявате всичко и тогава да правите заключения.

Т.е първо информирайте, след което изпълнявайте дадените Ви поръчения, вероятно на този, който през 2010 г. ме помоли да стана председател на БК “Тунджа”. Приех, в името спорта, в името на развитието на баскетбола в град Ямбол.

Тогава, обаче не повярвах, когато предни председатели на БК “Тунджа” довели клуба до възход ми казаха, че каквито и успехи да постигне отборът, когато се оттегля няма да получа човешко отношение  от страна на общинското ръководство, а точно обратното.  Не повярвах и сега съжалявам.

Вероятно, точно това негативно отношение към хората помагащи на ямболския баскетбол е причината, че толкова дълго време кметът Г. Славов не намери човек, който да застане начело на клуба и затова се наложи да назначи чиновник от общинската администрация.

Г-н общински съветник, в края приемете един съвет от мен - ако е такъв подходът Ви към хората които само са помагали, и/или могат да продължат да бъдат в помощ на клуба, занапред няма да може да разчитате на тях.

Не е редно Вие и/или останалите от общинската администрация да правите политики и да трупате лични дивиденти за сметка на ямболския баскетбол.“

Валентин Ревански

 

5 коментара

 1. обективен казва:

  Брънков е една заспала шматка , слугуваща на доказаните измамници Славов и Чолаков.Този мушморок не е влизал в час по физическо.Но е удобен с послушанието и глупостта си.Зад гърба му дъртия Чолак и сина му Стоьо Пияндурника ще продължават да си пълнят гушите.А Ревански наивно си рискува бизнеса в името на спорта.Кражбите на дъртия Чолак и наглостта на Славов му дойдоха в повече.

 2. Анонимен казва:

  РЕВАНСКИ сори

 3. Анонимен казва:

  Господин Ливански помага те на футболния отбор.Капризна едва ли ще откаже помощ.

 4. Filera казва:

  Вальо Ревански може да го наричат какъв ли не но е човек който обича спорта и дълги години даваше мило и драго за него ! Който го познава знае що за човек е и знае че тези нападки са просто комични

 5. Анонимен казва:

  Ne go e sram brankov van ot zalata ostafka

Остави коментар