След дълго чакане най-сетне се случи Общото събрание на Баскетболен клуб Тунджа -Ямбол.Избран бе и нов президент на клуба-Явор Брънков -общински съветник от ГЕРБ.Ясно е е ,че той е лаик относно баскетболната игра и професионалния спорт ,но се чака като икономист да съумее да доведе повече финикийски знаци в клубната каса-дали това ще стане -ще покаже бъдещето.Ние му желаем успех! И ако постигне дори половината, на предшественика си Валентин Ревански-т.е. поне един бронз,той ще бъде сред успелите ръководители на спорта в Ямбол.

Защото е факт ,че клубът под ръководството на Валентин Ревански стигна до исторически успехи,като двата бронзови медала остават записани завинаги с големи златни букви в историята на ямболския баскетбол.

На Общото събрание думата взе и кмета Славов и обеща да продължи да помага на клуба с пари от общинския бюджет. Нека обаче припомним ,че през годините – още от времето на първия демократично избран кмет Стоян Стоянов, после и на Николина Хаджигеоргиева и Кирил Тодоров винаги е имало сериозна общинска подкрепа за мъжкия отбор, преди време е била и доста по-солидна  .Другото е :“че видите ли -ще отпуснем пари от бюджета“.Трябва да е ясно ,че тези пари са парите на данъкоплатците и някой може да се потупа в гърдите само когато даде лични пари ,или пък убеди бизнесмен да инвестира в отбора,другото си е чиста проба………..,хайде да не казваме какво.

В Управителния съвет влязоха познати имена и почти всички знаят за какво става въпрос,което донякъде успокоява за бъдещето.Членовете на Управата са :

Николай Георгиев, Христо Добрев,Видьо Видев,Михаил Шефкенов,Иван Чолаков и Ивайло Дуков.

Иван Чолаков се връща на треньорския мостик и това е добре,защото той е безспорен капацитет.

Първенството вече чука на вратата-в събота е първия мач-така че, успех на треньора и състезателите ,както и на новата управа. Трябва да е ясно-безкомпромисно да се работи за каузата на местния баскетбол,защото традициите задължават…


Явор Брънков вече е президент на БК"Тунджа"-Ямбол

 

 

 

 

 

7 коментара

 1. Анонимен казва:

  Другарю автор, напомняме ти че тези пари можеха да отидат и за друг спорт и пак щяха да са парите на данъкоплатците, така, че трябва да има и малко благодарност че отиват точно за баскетбол. Иначе това момченце дето са сложили за президент е просто назначена пионка, нито ще изкара пари от джоба си щото няма, нито ще докара хора с пари. Не съм оптимист!

 2. Анонимен казва:

  честито чолакови ще лапат полесноооооооооо

 3. ник казва:

  този отде го измислиха-а бе на този пост трябва да е човек с възможности и капацитет-този щял д прави ревизия-трябва да правиш баскетбол бе -ясно ли ти е

 4. draganchy казва:

  Доста слаб избор , така Иван Чолаков поема цялата власт , този физкултурник Явор не е карал физическо и е ясно , че е поставено лице на ПП ГЕРБ.Честито продължавеме да вървим надолу … а мислех , че повече не може , е явно винаги може.

 5. Анонимен казва:

  А този откъде се взе?
  И защо трябва да се политизира спорта?
  За парите съм съгласен-,който дава от джоба си-евалла,който раздава тези на данъкоплатците-на къв се прави?

Остави коментар