Баскетболистите на Тунджа –Ямбол-момчета до 14 гасдене триумфираха с държавната титла в своята възрастова група ,като във финалния мач надиграха Черно море ттича от Варна с 84:70.През целия мач  ямболските момчета  владееха инициативата  и показаха че освен спортно-технически потенциал имат и характера ,който им донесе шампионската титла-три поредни победи в предварителната група-срещу Буба Баскет от столицата ,Рилски спортист от Самоков и Доростол/Силистра,победа в полуфинала срещу столичния Левски и невероятен финал донесоха злато за ямболската школа.Лично президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков връчи златните медали и купата на ямболския тим.Това е и  голям успех и за младия треньор Стойо Чолаков,който  вече има две шампионски титли с подрастващи в кариерата си и се утвърждава като един от най-добрите млади специалисти в страната.

Пълен запис на финалния мач –на указания линк:  https://youtu.be/f_O_8JbGFNE

До дни  във видеосекцията на сайта ще бъдат качени  всички срещи на ямболските момчета на финалите в  зала Диана.

 

 

18 коментара

  1. обективен казва:

    Тези деца са в залата от 6-7 години и са тренирани основно от Здравко Янчев.Малкия Чолак ги взе наготово преди 2 години и отиде на финалите във Варна през 2015г без да им знае имената…Това са фактите.Да са ни живи и здрави и дано дълго да ни радват с успехите си.ПОКЛОН!

    • "малкишя чолак" казва:

      значи, като не разбираш по-добре си мълчи. Да децата започнаха при Здравко, да така започнаха Павката и Павлин, това не значи че трябва да се омалважава успеха на другите треньори. Стойо е добър треньор и това го виждат всички. Ела на една негова тренировка и виж начина, страстта с която ги тренира, а не да ядеш л***а и да се мислиш за голям, защото си никой

  2. Тихомир Христов казва:

    Честито на децата и треньора!Пожелавам им още много успехи и титли! За постигане на тези цели обаче трябва да продължат да се трудят и да запазят колектива който са изградили.
    Едно от децата в този отбор е мое дете. С набор 2003 год. съм по залите в София, Варна,Ботевград и изобщо на всякъде, като тези деца са израснали пред очите ми. За техниката която притежават, хъса за игра който имат, себераздаването и любовта им към тази прекрасна игра заслугата е безспорно на отдадения изцяло на баскетбола – Здравко Янчев. От 4 год. той работи с тях единствено ако някой от децата отиде на индивидуални тренировки и това прави най често капитана и лидер на отбора Николай Нинов. Едната година децата тренират при Адриян Илчев и Стоян заедно с набор 2002 год. като там естествено играят по малко, което е и обяснимо. Когато са в годината в която те са водещи / както бе тази/ тренират при Тони Чолаков, който полага много труд за развитието на децата и облика на отбора. Естествен тримата най добри Ники Нинов, Гого Герганов „Джоки“ и Краси Кънев помагат и на батковците но основно са при Чолаков. За това всеки от треньорите има своя принос за развитието на децата и постигането на този голям успех за ВТОРИ ПЪТ след успеха им във Варна през 2015 год.
    И този път ни поднесохте невероятни емоции и ни накарахте да се чувстваме горди, че сме ваши родители.
    Обичам Ви с цялото си сърце и душа и ако имам възможност ще Ви подкрепям и ще бъда с Вас от първата до последната минута дори и на Луната да играете .

  3. Анонимен казва:

    Завистливи селски пръчки сте и затова никога няма да постигнте и капчица от това което е постигнал Чолаков! Яжте л***а наволя и си коментирайте в сайтовете. Като се приберете вкъщи се погледнете колко сте жалки, псувайте пред телевизора и завиждайте на хората които са направили нещо с живота си за разлика от вас. Чолака е голям, а Стойо върви по неговите стъпки, успех!

    • Анонимен казва:

      Чолака има голям мустак, Стою ако му е голям (мустака) да си го покаже. А ти си дърво без чувство за хумор!

  4. ЩАТЕН казва:

    ШАМПИОНИ!!!!БРАВО МОМЧЕТА!!!!НО….ЗАСЛУГАТА ЗА ПОДБОРА Е И НА ЗДРАВКО ЯНЧЕВ…СЛЕД ТОВА ТРЕНЬОР ИМ БЕШЕ АДРИАН ИЛЧЕВ И СТОЯН ХРИСТОВ..СТОЮ ЧОЛАКОВ ФАКТИЧЕСКИ ВЗЕ ГОТОВ ОТБОР…МЕДАЛ ЗАСЛУЖАВАШЕ АДРИАН ИЛЧЕВ НЕ ИВАН ЧОЛАКОВ….КОГАТО МУ ГО ВРЪЧВАШЕ ГЛУШКОВ ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ГО ВРЪЧИ НА АДРИАН….НО УВИ НЕЩАТА СЕ ЗАБРАВЯТ…ИЛИ НЕОБЯСНИМ ЕГОИЗЪМ..

  5. Yanislav казва:

    E hr ako tva e vqrno na 4ilaka nr mu pravi 4est da si igrae s traficiite na qmbolskiq basketbol,nali uj e basketbolen 4ovek ,

  6. Анонимен казва:

    Браво на децата ,но за жалост лично Иван Чолаков е казал на Иван каприза че ще се наблегне на футбола ,и че няма да има баскетбол догодина,

  7. иванов казва:

    Вие луди ли сте бе педеасти гнусни.Кой им е треньо,защо омаловажавате успеха,не е случайно-за втори път, как може .Анонимния педал-шампион не се става с шуробаджанащина-иска се игра.
    Другияттт-ттт-също педал- кой им казваше отвън как да се подреждат бе-вие сте ненормални уродливи педерасти.Гнусни твари мръсни- вда ви го нахака цялото гето

    • тттттттттт казва:

      успокой се, вземи си хапчетата….Ще умреш бе човек, изтрий пяната от устата си!

  8. Анонимен казва:

    Стойо пак заради баща си станал 1ви ! Тцттц аман от шуробаджанащина :)

Остави коментар