Ямболските ориентировачи се представиха блестящо в провелата  се  Балканиада в Банско. Ния Георгиева, Валентин Нейков, Пламен Георгиев и Димитър Желязков са били сред главнодействащите лица в състезанието.

В спринта, провел се в Банско, Ния Георгиева,която е от долната възрастова група е на трето място при 16-годишните, а Димитър Желязков стана трети при М20. Вдългата дистанция   Валентин Нейков е с  бронз, Ния и  Димитър Желязков са четвърти.  В средната дистанция Ния Георгиева и Димитър Желязков са безкомпромисни  и печелят балкански титли. Валентин Нейков е със сребро.

При трите старта заради контузия треньорите пазят седмия от европейското Пламен Георгиев за щафетите, където той бяга на втори пост. Българската щафета при  16-годишните е от ямболските  състезатели Валентин Нейков и Пламен Георгиев, а на трети пост бе състезателят от „Валди”-София Боян Иванджиков.Щафетата приключва на второто място в надпреварата.

В Балканиадата стартират отборите на България, Турция, Румъния, Сърбия, Словения, Македония, Молдова, Хърватска и представители на Гърция и това прави успехите на ямболските ориентиравочи още по-престижни.

Заслужава да се отбележи, че от Балканиадата с медали се завърнаха и състезателите ни от възрастовите групи на ветераните – Мариана Жечева, Радина Георгиева и Милен Драгоев. Треньор на ямболските ориентировачи е Пепа Карагьозова

 

 

2 коментара

  1. Димитър Колев казва:

    До Валентин: Аз Митьо Колев съм толкова тъп, че не ми пука дали съм ти сбъркал класирането или не. Квото съм написал .. тва е! Аййййй със здраве :)

  2. валентин казва:

    ИМА ГРРШКА на дългата съм втори а на средната пъви ИСКАМ да поправите грешката!!!!

Остави коментар